Illustratie van emissies uit wegverkeer en huizen naar lucht en water

De Emissieregistratie nodigt u van harte uit om deel te nemen aan het Symposium 50 jaar Emissieregistratie. Vijf decennia lang hebben we de ontwikkelingen op het gebied van emissies in Nederland in kaart gebracht. Tijdens het symposium kijken we terug op deze mijlpaal en vooruit naar de toekomst.

De dag zal starten met een plenair ochtendprogramma met keynote sprekers
prof.dr.ing. Jan Willem Erisman (hoogleraar milieu en duurzaamheid aan de Universiteit Leiden en voorzitter van de Wetenschappelijke Klimaatraad) en prof.dr.ir. Guus Velders (hoogleraar luchtkwaliteit en klimaatreacties aan de Universiteit Utrecht). In de middag zullen verschillende parallelsessies plaatsvinden over onder andere wateremissies, het gebruik van ER Emissieregistratie (Emissieregistratie)-data en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van emissiebepalingen. We sluiten de dag af met een feestelijke borrel om het 50-jarig jubileum van de Emissieregistratie te vieren.
 
Datum: Dinsdag 11 juni 2024
Locatie: Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen-Rijsenburg
(tegenover NS station Driebergen-Zeist)
Inloop: Tussen 09:00 – 09:30 uur
Feestelijke borrel: ca. 17:00 uur
 
De precieze invulling van het programma zal eind mei op deze website gepubliceerd worden. Deelname aan dit symposium is kosteloos maar aanmelding is verplicht en kan tot en met 4 juni 2024. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier.
 
We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op 11 juni!
 
Met vriendelijke groet,
namens het gehele team,
Margreet van Zanten
Hoofd Emissieregistratie

Het programma

Meer informatie over het programma is binnenkort te vinden op de pagina Symposium 50 jaar Emissieregistratie